Patin Masak Tempoyak

at Thursday 14 March 2013 [ 18:59 ]

Bahan-bahan:
dua ketul ikan patin
cili api 5 tangkai
kunyit hidup 2cm
air masak secukupnya
sedikit daun kesum
garam
2 sudu besar pempoyak
1 keping Asam keping
Caranya:
renehkan air masak yang secukupnya bersama bahan kisar. Bahan kisar adalah bahan yang bertanda (*). Masukkan tempoyak dan masukkan ikan tadi. Masukkan daun kesum dan rasakan garam, asam keping dimasukkan dan perlahankan api. Jangan biar terlalu lama ditakuti isi ikan akan liat terlebih masak.

Ikuti kami melalui RSS 2.0.
Komen
Kongsi
Recomendations

footerwidget2

footerwidget1

footerwidget4

footerwidget3

Inilah Kehidupan, ISLAM itu bukanlah agama semata, ISLAM itu adalah kehidupan, mengajarkan kita setiap perkara mengenai kehidupan dari sekecil perkara sehingga sebesar perkara.